moj svet

7.10.2010

Vzgojni ukrep že v vrtcu?!

Zapisano pod: saj ni res...pa je!!!, sončece — polnaglava @ 15:54

Big J je pripeljal Sončece št.1 iz vrtca in povedal, da je vzgojiteljica rekla, da jo fino trga. Menda je po celem vrtcu govorila otrokom, da jih bo razbila!!!!!

V tem trenutku mi je vse skupaj za znoret smešno, ker si jo prav predstavljam, kako je hodila naokrog in se važila z verzi, ki jih očitno niti ne razume dobro. Punca se je važnala in zabavala, izgledalo je pa, kot da bo pobila pol bajte! Naivče, bog ve, kolikokrat jih bo dobila po buči, da bo dojela, da ni lahko biti zabavljač.

Torej, vzamem jo v naročje in skušam na čim bolj netečen način izvleči iz nje, kaj je s tem razbijanjem. Brez uspeha. Potem rečem, da me niti ne zanima več, da bo pa zelo hudo, ko je otroci ne bodo marali in se je bodo bali in se ne bodo hoteli igrati z njo…. Šele zdaj mi je jasno, zakaj mi tega preprosto ni verjela. In ko sem jo izpustila iz primeža, je naredila par korakov naprej, se obrnila, se paglavsko nasmehnila in zarapala: “Jou, jou, ko grem domov, te bom  – razbila!”

Get it? “Jo-jo, ko grem domou, te bom razbou!”

Pesmico je očitno slišala od paglavca, ki ima (ugibam) starejšega brata. Bila je dovolj bistra, da jo je prevedla v ženski spol, a vseeno bogato prenaivna, da jo je veselo in na ves glas trosila po vrtcu.

In zdaj sem v resni dilemi – ali vzgojiteljici razodeti mojo teorijo, ali preprosto počakati, da pride iz vrtca z vzgojnim ukrepom???

 • Share/Bookmark

10 komentarjev »

 1. vprašanje nazaj…
  a misliš, da je vrtec odgovoren za vzgojo in vzgojne ukrepe ali ti kot mama…
  ..lahka pot ….vrtec
  …mogoče težja, a definitivno nujna…ti
  sorry
  ampak me jezi, ko mislijo določeni, da bo to že vrtec zrihtal, islim, da tu ni prostor za resno dilemo ampak za odločne starše
  lp

  pisana — 7.10.2010 @ 20:57

 2. Pisana, povej kaj več, ker se bojim, da nisem nič razumela…
  Razumela sem namreč, da sem se kar naenkrat jaz znašla v kategoriji staršev, ki prelagajo odgovornost in vzgojo na vrtec oz. šolo. Glede na moje sestavke na to temo bi moralo biti jasno, da se z vzgojo veliko ukvarjam (privatno in profesionalno). Pri tejle zadevi pa res ni šlo za nič takega, edina stvar, ki se tiče vzgoje, bi bila triletnico prijeti za roko in jo poslušati, kaj govori (jaz sem to naredila). Potem bi bilo vsem jasno, da rapa nekaj, česar niti ne razume. V njenjem svetu razbiješ krožnik in ji je najbrž res smešno reči človeku, da ga bo razbila (sam bog ve, kako si to pravzaprav predstavlja). Vzgojno bi bilo tudi otroku pojasniti, kaj beseda “razbiti” pomeni v kontekstu “pesmice”, ki jo je ponavljala. In to sem tudi naredila jaz. Nimam pa pojma, kaj je naredila vzgojiteljica, niti kako resno je stvar razložila možu.
  Jaz sem pa tole zapisala zgolj kot nadvse smešen pripetljaj.
  Vprašanje v zvezi s pogovorom z vzgojiteljico je pa tudi bolj retorično. Ker jo zelo cenim in se dobro razumemo.
  Problem nas vseh pa je, da se včasih jemljemo čisto preveč resno. In to danes zame ne velja.

  polnaglavapolnaglava — 7.10.2010 @ 21:31

 3. :D Počakaj, da se z našo poštekata. Potem bo fešta, ko bo vaša repala naša pa realizirala :lol:

  mitko — 7.10.2010 @ 21:32

 4. haha, Mitko, si ju prav predstavljam! Fantje bojo pa k mamicam za kikle bežal!!!

  polnaglavapolnaglava — 7.10.2010 @ 21:39

 5. še to: res bi me veselilo, če bi si, predno si ustvarite sliko o meni, prebrali “o blogu in avtorju”, pa tudi “pa še dodatek”. Mogoče bo potem vsem lažje.

  polnaglavapolnaglava — 7.10.2010 @ 21:44

 6. sorry, v današnjem tempu časa sem prebrala ta prispevek, za druge žal ni časa in se je zgodilo , kar se včasih zgodi t.i. PRVI VTIS, glavno, da je vse ok
  lp

  pisana — 7.10.2010 @ 22:00

 7. v čem je sploh štos

  minca — 7.10.2010 @ 23:44

 8. Ja, ni kej. Otroci so že včasih, zdaj in tudi v bodoče bodo tako in drugače presenečali. Mislim, da so takšna dejanja-petja nekih pesmic, ki jih niti ne razumejo čisto- nedolžna. Ampak- vsekakor pa se po moje, moramo z našimi malčki ob takih pripetljajih z njimi pomenit. Kolikor pač sploh bodo razumeli. Vsaj jaz tako naredim, ko mali pride s kakšno precej sočno kletvico na plano naprimer. Mislim pa, da si ne smeš belit glave s tem. Kolikor te “poznam” iz tvojega pisanja, si ena čist normalna mami in tvoja družina ok, tak da nekih morilskih nagnjenj tvoj sonček že ne more imet!

  jul — 8.10.2010 @ 09:37

 9. Veš, kaj?
  Otrok je brihten, in če je že tako, mu razloži pomen pesmice in to, da se v pesmicah stvari rimajo.

  Da ni fajn, če se ne rima.

  In potem ji zarap-aj, kako bi bilo, če že mora biti:

  Majko mila, ko grem domov, te bom razbila.

  :)

  Janez — 9.10.2010 @ 01:44

 10. janez, končno ena pametna !!!!! :) :) :) In v mojem stilu

  polnaglavapolnaglava — 9.10.2010 @ 09:30

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake