moj svet

10.09.2009

Volitve v razredu – svoboda govora

Zapisano pod: miks — polnaglava @ 09:31

Svoboda govora za vas, draga gospoda, najprej pa si preberite zadnji post, katerega pobudnica je bila blogerka Maxika, ki si po moje želi še mnenje koga drugega, ki mogoče nima tako “polne glave” šolskih zdrah in stvari gleda bolj z meta pozicije. Tudi sama vam bom hvaležna, če boste pokazali kaj zanimanja za razredno politiko in napisali kaj o tem.

 • Share/Bookmark

3 komentarjev »

 1. Jaz imam otroke šele v vrtcu, zato vama žal ne morem pomagati. Lahko pa sporočim, če bo na sestanku sveta staršev kdo omenjal kaj s tem v zvezi.

  mami Maja — 14.09.2009 @ 21:13

 2. A to še obstaja? Torej še vedno volijo predsednika razreda. Ne morem verjeti. Sem mislila, da so to že ukinili, ker priznam, da ne vidim smisla. Kaj pa naj bi počel predstavnik (predsednik) razreda?

  Renata — 16.09.2009 @ 21:26

 3. Šmenta, nisem redno brala zapisov. Ravno včeraj smo imeli roditeljski sestanek (in vse ostale – svet šole) in bi lahko kaj povprašala. Tudi meni je namreč vse okoli volitev še iz šolskih časov uganka. Pravila bi morala biti postavljena vsaj na šolski ravni. Zaradi pravičnosti. Vsakokrat pred volitvami bi jih bilo potrebno obnoviti (eni jih menda ne). Otroci morajo vedeti, kaj lahko pričakujejo. Tudi naloge posameznih funkcij bi morali predstaviti vsako leto, a jih do sedaj mojemu otroku še niso (4. razred).
  So pa otroci sami ugotovili, da je to nek prestiž – vsaj pri nas, na deželi. Je pač lepo, če te imajo radi.
  Morda se lahko s temi pravili obrneš na svet staršev. V razredu imate predstavnika in se zmeni z njim. Če to ne gre, lahko greš na sestanek kot gostja. Ali direktno k ravnatelju, če se z učiteljico ne da pogovarjati. Svet staršev je ravno za reševanje podobnih zadev (in tudi po navadi premalo predstavljen organ šole). Si me spomnila, da moramo to malo urediti tudi na naši šoli. Hvala.

  Emeta — 23.09.2009 @ 11:42

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake