moj svet

29.06.2009

Umiri se

Zapisano pod: sončece — polnaglava @ 21:08

Te dni nas naša trmoglavka zabava s svojo rastočo domišljijo. Če v tem trenutku nastavimo nekaj kamer in začnemo z Velikim bratom, obogatimo čez noč. Kaj temu otroku dogaja…

Z očijem na postelji pojeta Mi se ‘mamo radi. Kmalu besedilo ni več zanimivo, zato da ukaz:”Konjčke ‘mamo radi!”. Oči se dela, da ne razume, kaj želi od njega in dalje rine svoj mi se ‘mamo, ona pa ga preseka:”Konjčke ‘mamo radi!” Ker se ta velik otrok ne da, jo skušam rešiti in začnem peti Konjčke ‘mamo radi, radi…
“Ne!” me ustavi z iztegnjeno desnico, ki naj bi pomenila skoraj grožnjo,”oči po zapel!” In očiju pač ne preostane drugega, kot da zapleše, kot mala žvižga.

Pri mizi se afna, po stanovanu hodi z dudo v ustih in govori “gugugu”, v smeti meče navidezne gosenice, ki jih pobira s knjige, na pručki z ovčko potuje z vlakom, mi prinese dojenčka z ukazom:”Potolaži ga!”…, skratka, sračka ga. Ampak danes zjutraj sem pa eksplodirala od smeha.

Če izpustim, da se nama je že malo mudilo v varstvo, ko se je odločila, da je njena kuhinja le malo preveč razmetana in jo je temeljito pospravila, jaz pa sem samo ”mirno” stala zraven in jo hvalila, da je pridna, da se bo ja še kdaj lotila tega opravila, sem bila ob osmih že malo sita njenih jutranjih afnarij. Na previjalni mizi sem ji skušala obleči majčko, medtem ko se je ona zvirala in spakovala. Bila je do konca “razstrelena”, skoraj nemogoče, da jo umiriš. Pa sem se še jaz začela spakovati. V trenutku se je zresnila, iztegnila roko proti mojim ustom in strogo rekla:” Umiri se!”

Ja no kaj, a bi se kdo od vas umiril?!

  • Share/Bookmark

1 komentar »

  1. :) ))))
    ta je res huda!
    Pa še zato, ker ti otrok pokaže špegu takoj za tem, ko ga ti njemu :)

    mars — 30.06.2009 @ 11:23

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake