moj svet

14.05.2009

Nasveti za hujšanje

Zapisano pod: moje misli, saj ni res...pa je!!! — polnaglava @ 21:23

- samo trebušnjake je treba delati, vsak dan 100, pa trebuha ni več!
- šport, to je to, najbolšje je plavanje!
- z dojenjem gre vse dol, tamali te kar “požre”
- Ah, s kolesom v službo, pa bo
- ti povem, po sedmi zvečer nič več pojesti, pa kar zgine
- ha, ti jaz posodim moja dva tamala, se boš kar stopila
- ločevalna dieta, to je to, ne moreš zgrešit!

Ja, ko se začne, jih ni konca. Babnic z vseh strani, ki svojo teorijo o hujšanju prodajajo kot zakon in so prepričane, da mi morajo res nujno svetovati, kako naj se znebim tehle 5 kilc še pred smrtno posteljo! In ponavadi so to ženske, ki resnici na ljubo same nikoli niso imele več kot kakšno deko preveč. Na jeziku!

Danes sem spet morala poslušati, kako se stvari streže. In to vse zaradi miniaturne pripombe, da napolitanke pa, hvala, res ne bi, ker sem se že s tisto feto pri kosilu pregrešila. Sem takoj dobila lekcijo o tem, kako bi rabila dva nadebudneža, ki bi me kar posušila. Kot da ne pridem vsak dan domov, fliknem torbo na stol in tečem ven lovit Sončece na njenem novem biciklu. kot da potem ne pomijem, pospravim, operem, obesim, zložim, posesam in še kaj skuham v naslednje pol ure!

Zadnjič sem na Facebooku prebrala recept prijateljice, ki je pozimi rodila. Samo enega fajn lačnega moraš imeti, pa se salo kar samo topi. Kot da nisem dojila 13 mesecev! Ah, najbrž bi morala vztrajati do 15. leta! Ali pa moja pač ni bila DOVOLJ lačna!

Kakšno leto nazaj sem poslušala o športu. Trebušnjaki in tek, to je to. A tistih cca 30km na teden tudi šteje?!?! In tisoč trebušnih, ki sem jih v navalu mazohizma delala pred leti in si za vedno dokazala, da so eno figo vredni (kar se izgleda tiče, saj mišice so bile, tudi zelo uporabne, ampak salo, ki jih je ščitilo, je pa tudi ostalo tam… Pa tudi plavala sem, 4km na dan, pa se na kilaži ni veliko poznalo. Na kondiciji pač.

Trenutno sem malo histerična, ker se že kakšne tri tedne nisem pošteno najedla, na tehtnici še ni zabeležene spremembe, nasveti se pa kar vrstijo in vrstijo. Tudi če nič ne prosim zanje…

 • Share/Bookmark

6 komentarjev »

 1. Jaz te popolnoma razumem…

  batabata — 14.05.2009 @ 22:35

 2. jaz sem vso zimo hodila peš v službo in iz nje (ura hoje na dan), sedaj hodim vsaj 2x na teden na šmarno goro, imam dva majhna divjaka, oba sem zelo dolgo dojila (18 in 13 mesecev) … rezultat? 3 kile viška v špehu na riti.
  očitno je, da nekaj delam narobe. ko bom ugotovila, kaj, ti sporočim. sicer pa, če vztrajaš že tri tedne, stisni še malo – navijam zate. lp

  jackie — 15.05.2009 @ 10:55

 3. Večkrat sem hvaležna (bogu?) za to, da mi kakšnih resnih shujševalnih ni bilo treba držat. Se mi je pa zdaj v nosečnosti zgodilo, da me je grdo gledala sestra moje ginekologinje, ker sem v nekaj mesecih pridelala 5 kg. Čutila sem se napadeno in zelo me je razjezilo, seveda v nekaj urah je nastopila slaba vest in se zdaj sprašujem, kaj vse sem napačnega pojedla in kako naj se tega v prihodnje obvarujem…
  Hočem samo rečt, da sem v enem trenutku začutila, kaj pomeni pritisk teže na človeka. Kako ti lahko vzame svobodo in voljo in potem samo še o tem razmišljaš in si potihem stalno očitaš.
  Jaz ti želi, draga Polna glava, da se DANES začne poznat ves tvoj trud, še posebej, če poješ neki slastnega in zafrkneš vse po spisku. Pravila res ni, “pametnih” glav pa verjamem, da je neskončno. Zato se pridružujem Jackie v navijanju!

  mars — 20.05.2009 @ 08:46

 4. Moje edino vprašanje: Ali imaš zaradi prevelike teže zdravstvene probleme? Če so bi pri vsem tvojem trudu (teku in ostalih športnih aktivnostih, diete ne štejem poleg) morda raje povprašala kakšnega dietologa za nasvet, če še nisi. Drugače se pa ne sekiraj!
  P.S. Šment, sem ti še jaz dala nasvet, za katerega nisi prosila in povrh vsega priznam, da nisem nikoli načrtno hujšala. Priznam pa tudi, da sem svojčas imela kakšnih 10 kg preveč kljub aktivnemu ukvarjanju s športom.

  Emeta — 1.06.2009 @ 22:49

 5. ma ne ne, mene 5 kilc zajebava… bojo že šle, ko bom zadost tečna, da se me naveličajo ;)

  polna glava — 2.06.2009 @ 22:48

 6. Joj, potem pa ne take panike zganjat, no! ;)

  Emeta — 3.06.2009 @ 11:06

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake