moj svet

1.05.2009

Kolonhidroterapija

Zapisano pod: moje misli, šport in prosti čas — polnaglava @ 21:17

Če rečem, da se že vse življenje bolj ali manj uspešno borim s svojimi kilami in obliko telesa, vam bom v misli priklicala sliko debeluške, ki s skledo čipsa sedi pred televizijo, gleda svojo najljubšo limonado in si prigovarja, da je v Mehiki še hujše. Tam so poleg vsega še vsi spletkarji!
Ne, nikoli nisem bila takšna, a se kljub vsemu ves čas ukvarjam s tem. Ponavadi ne priznam, včasih mi celo zares uspe za leto ali dve odmisliti, pa še takrat v resnici precej dobro vem, kaj in koliko sem ta dan pojedla in koliko km sem ta teden pretekla.

Do pubertete sem bila najbolj drobno bitje v razredu, potem pa čez noč… Boki, rit, joške, nadlahti, podbradek, kaj vem, kaj še vse. V svojem odraslem obdobju sem zaigrala harmoniko v razponu 68 – 54, kar niti ni mačji kašelj. Potem sem se nekako ustalila pri malo manj kot 60 in si bila že skoraj malo všeč :oops: .

Vse govoričenje o nepravilni prehrani dajem v koš, saj zase vem, da nikoli nisem jedla čipsa, nikoli za božič in veliko noč natepavala potice, kaj šele špehar’ce, od salamenskih svinjarij uživam zgolj v kuhanem pršutu (cca 5xletno), francoska solata se mi gabi, piškotov in tort ne kupujem. Moja edina (zelo) šibka točka je čokolada. Pa še za to sem z leti ugotovila, da mi temna prav nič ne škodi, če je le ne pojem vsak dan 100g. Mene nese, če nimam časa ali volje za šport in če jem takrat, ko gredo drugi spat!

Pred leti sem torej uspela ujeti kilažo, ki mi resnično odgovarja. S tistih 54, ko sem se počutila kot Dahavec (pa še zdaleč nisem bila suha) sem prilezla na “mojih” 58 in se počutila dobro. In takrat sem uspela končno malo zadihati in se osredotočiti še na kakšen drug del telesa, kakšen tak, ki se ga ne vidi. Takrat sem (po naključju?) zasledila članek, ki je govoril o kolonhidroterapiji.
Zdelo se mi je grozno. Da se nekdo prostovoljno odloči, da si bo pustil napolniti čreva s 50 litri vode?! Da bo ležal na boku s cevko v anusu in mirno gledal, kako nekdo drug opazuje, kakšni stoletni ostanki tečejo iz njega po drugi cevki?!
Ampak je že moralo biti nekaj mazohističnega v meni, da mi je ideja postajala vse bolj zanimiva in kmalu mi ni dala spati. Izbrskala sem številko zdravnice, ki se je s tem ukvarjala v Ljubljani, poklicala, se prijavila in…

Pismo, ne morem povedati, kako čudovito lahkotno sem se počutila tisto pomlad in poletje. Tekla sem kot za šalo, v službi sem bila polna energije, bila sem pametna, kaj pametna, MODRA, svet je bil popoln. Hkrati sem izvedela, da v meni niti ni bilo tako zelo veliko odplak, da bi morala začeti kakšen 70 dvnevni post ali kaj podobnega, gospa doktor so mi rekli, da bo dovolj, če se pridem “umit” enkrat na leto.

Seveda sem naslednje leto pozabila, še naslednje je minilo tako hitro, da sem se spomnila šele konec poletja, kakšen teden preden sem izvedela, da sem noseča. Torej je spet odpadlo. Potem sem v nosečnosti brez odpovedovanja (pa tudi brez nažiranja, da ne bo pomote) pridelala 24 kil(c). Vse do zadnjih 5 so izginile, tele moreče packe nemarne, ki vzdržujejo dvomestno število s šestico na začetku, pa nočejo nikamor. Fitnes, tek, omejena hrana, skoraj nič sladkega (brez čokolade se pa lahko tud kar ustrelim); nič jih ne odžene. In sem se seveda spomnila na hidrokolon. In izvedela, da tale dr.K ne izvaja več te dejavnosti, vsaj v Ljubljani ne. V Šmarješke se mi pa ne da. In zdaj (seveda med prazniki, ko nimaš kam poklicat) vneto iščem nekloga, ki bi mi malo prečistil črevesje, medtem pa se zadovoljujem z rižem in sadjem. In čisto majcenim koščkom čokolade vsak drugi dan.

Mogoče kak naslov ali telefon nekoga, ki izvaja hidrokolon v Ljubljani?

 • Share/Bookmark

15 komentarjev »

 1. Hej, mene tut to zanima =) že nekaj časa berem o tej terapiji in kako se ljudje po tem počutijo presenetljivo dobro, pa želim to preizkusiti. Vendar, hja… naslov in tel. številka..a ni to včasih izvajal dr. Marjan Videnšek?

  ettyxkittenettyxkitten — 1.05.2009 @ 22:26

 2. Poglejte na: http://www.resonanca.si/kolonhidroterapija.html

  Burlek — 1.05.2009 @ 23:23

 3. Jaz hodim na kolon v Domžale. Tip ki to dela, zadevo obvlada. Samo namen tega ni hujšanje.
  Pošlji mi mail na surf1969@gmail.com in sporočim ti podatke od kolon mojstra.

  Samo — 2.05.2009 @ 01:05

 4. V sparu dobiš za 10 točk zvestobe high tech tehtnico za 20 evrov.
  Za ta denar dobiš tri kosila v nakupovalnem centru.
  Kdo bi s eobremenjeval z kilami, uživajmo življenje ob dobrih pregrehah!

  lordwales — 4.05.2009 @ 13:40

 5. Minimalna teža:
  Moški okoli 80, ženska
  okoli 70. Kar je manj ni zdravo.

  lordwales — 4.05.2009 @ 13:42

 6. dr. Marjan Videnšek?

  Doktor?

  Dajte no. Alternativec, ki “zdravi” s postom in zelenjavnimi sokovi.

  RadoRado — 4.05.2009 @ 14:40

 7. Samo, tvoj mejl ne dela, sem poskusila, pa mi javi napako…

  polna glava — 4.05.2009 @ 20:48

 8. Ej, men se pa zdi, da res dobr zgledaš! To je bla samo opomba, kolono pa vseeno gledam pozitivno ;)

  mars — 5.05.2009 @ 22:58

 9. Mars, tnx, sam vseen bi me veselil prit nazaj na predporodno težo in postavo. Že dober teden sem bolj ali manj na rižu in suhem sadju… Jebiga, enim ne gre samo dol, tud če dojijo in telovadijo in hodijo v službo :(
  Klicala sem dr. Kotnikovo in res ne izvaja več hidrokolona.
  Samo, čakam na tvoj vir. Lahko mi pišeš tud na mejl, na “o avtorju” klikni na krepko napisano polnaglava, pa si “pri meni”.

  polna glava — 6.05.2009 @ 19:56

 10. Kolegica je šla k Tanji Valjavec. Je na Brilejvi v Ljubljani, imam njeno številko 041 722 228.
  Sama pa še nisem zbrala poguma, tako da kaj več ne morem povedati.

  Tamara — 6.05.2009 @ 20:54

 11. Zdravnik mag. Sergej Kajumov, na Zaloški v Ljubljani. Spodaj je njegova spletna stran.
  http://www.iridodiagnostika.com/hidroterapija.htm

  Renata — 8.05.2009 @ 23:26

 12. Hvala za vse kontakte. Ta teden začnem vrteti tevilke.

  polna glava — 17.05.2009 @ 22:05

 13. Polna glava prosim poročaj kako je bilo.

  Hvala

  pokraculja — 4.06.2009 @ 14:15

 14. če želiš zares kvalitetno kolonhidroterapijo pri dipl.kolonhidro terapevtu,je maribor ZDRAVSTVENI DOM,GOSPOSVETSKA 41 najboljši naslov.terapevt ima bogate izkušnje iz tega področja.zaposlen je tudi v bolnici.

  rina — 16.11.2009 @ 09:26

 15. Včeraj sem bila na kolonhidroterapiji v zdravstvenem domu v mariboru.Resnično tretma na nivoju.Tisti ki veste kaj pričakujete vam ne bo žal.
  http://www.vitavitale.si

  sanja — 27.02.2010 @ 22:41

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake