moj svet

18.02.2009

Dost mam, smučat grem!

Zapisano pod: šport in prosti čas — polnaglava @ 21:27

Madona, celo večnost že nisem smučala. Najprej je bilo par zim bolj sušnih v denarnici, potem se je stanje delno izboljšalo in sva z najdražjim kupila novo opremo in še isto leto sem čudežno zanosila. Pa so šle dilce spet za dve leti v kot.

Letošnja zima je pa naravnost “rajcig” za vse aktivne in latentene smučoljubce in zadnji teden mi je res težko hoditi v službo. V avtu, s pogledom na zasnežene vrhove, nad mano pa sonce in nebo brez oblačka. Sranje, jaz pa v službo. Ampak zdaj pa resnično ne zdržim več in v soboto bom vstala s petelini, napokala potrebno opremo in zbežala v hribe. Avstrijske. Z domačimi je žal tako, da me za vikende ne vidijo več, vsaj kar se smučišč tiče ne.

Ne razumem, zakaj se narod tako navdušuje nad štiri in šest-sedami, preprosto mi ne gre v glavo. Ko prideš na vrh, je smučišče še vedno široko pet in dogo dvesto metrov. Samo da sta se včasih po tej silni progi zapodila hkrati dva ali naveč štirje, zdaj pa dvanajst smučarjev. V vrsti res ne stojiš več pred vlečnico, pač pa to počneš na vrhu hriba, ko čakaš, kdaj bo najbolj pametno jurišati, preden te odnese gruča najstniških borderjev brez vsakega občutka za sočloveka. Ne, to ni več zame, v tem pogledu sem pa res že stara…

Zato bom šla tja, kjer je dovolj prostora za vse. Denar bom pustila sosedom, naši me pa spet vidijo, ko bom zadela sedmico, se predčasno upokojila in kupila sezonsko za Krvavec ;)

 • Share/Bookmark

3 komentarjev »

 1. Ah, saj zdaj je vse to naše… saj smo ena “država” :)
  Tako da privošči si severnejše Alpe in od tam glej navzdol proti slovenskim. To bo šele rajcig!

  mars — 20.02.2009 @ 13:50

 2. Se strinjam. Tudi jaz sem letos prvič po dolgem času spet smučal….sezona je bila res dobra. Priporočam smučišče Nassfeld v sosednji Avstriji.

  stave — 9.06.2009 @ 19:24

 3. Tudi ledeniki v Avstriji sploh niso slabi.

  športne stave — 1.07.2009 @ 00:45

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake