moj svet

29.01.2009

JA, PAHORJA RES EN DREK BRIGA…

Zapisano pod: bolji život, moje misli — polnaglava @ 19:57

…če grem jaz en plačni razred dol…

…če mi zmanjšajo tisti zanikrni regres (ki so mi ga letos btw izplačali s polletno zamudo)…

…če mi zamrznejo možnost napredovanja…

Pahor se pač premalo zaveda, da sem za tistih 1100€ neto vsak dan odgovorna za dvajset človeških življenj. Mu pač ni jasno, da imamo že tako manjši regres kot gospodarski sektor (kar je sicer meni razumljivo) in da za razliko od njih ne poznamo božičnice in trinajste plače. Pač očitno ne ve, da je pogoj za napredovanje v naziv in plačilni razred IZREDNO delo, DODATNO izobraževanje, stalno strokovno angažiranje (pogosto) izven delovnega časa.

In da vseh javnih uslužbencev pač ne gre metati v isti koš.

Čez 4 leta bom za predsednika vlade volila župana Butal! Bom vsaj vedela, zakaj gre vse v tri pisane marjetice!!!!

 • Share/Bookmark

12 komentarjev »

 1. A ni hecno, da greste zdaj, ko je recesija, avtomatično za en plačni razred dol, ko pa je bilo obdobje visoke gospodarske rasti, pa takega avtomatizma v nasprotni smeri ni bilo?

  PrisPris — 29.01.2009 @ 20:53

 2. Matr, men se res ne zdi več niti mal hecno. Sej vem ironija, ja, sam men popuščajo živci. Ker je tud samo v javni službi možno bit zaposlen že šesto leto za določen čas…

  polna glava — 29.01.2009 @ 22:02

 3. Upam, da se ti kmalu odpre kaj izven državne uprave. :)

  PrisPris — 29.01.2009 @ 22:08

 4. A je v gospodarstvu res tako lepo? Nekje že, marsikje pa ne.

  Tisti v gospodarstvu pa jadikujemo, kako je vam lepo v državnih službah.

  Če potegnemo črto je v upravi lepše kot v gospodarstvu, razen redkih izjem gospodov, ki so na vodilnih položajih družb v državni lasti.

  Kaj to pove? Da je tam, kjer ima prste vmes država vseeno lepše, kot v privatnem sektorju.

  david.pelko — 29.01.2009 @ 22:09

 5. David, če si sposoben, ti je v gospodarstvu bolje, ker se ti v državni upravi, ki deluje po načelu uravnilovke, sposobnost sploh nikjer ne pozna.

  “Če potegnemo črto je v upravi lepše kot v gospodarstvu”

  Kakor za koga. Delavka v IUV s srednjo šolo bi seveda raje imela “varno” zaposlitev strojepiske v upravi, medtem ko lahko npr. mlad pravnik z pravniškim državnim izpitom in ambicijami dobi tudi trikrat večjo plačo v gospodarstvu, kot bi mu glede na delovne izkušnje in ostale toge formalne pogoje pripadala v državni upravi (razen seveda, če bi si po zvezah zrihtal individualno pogodbo).

  Ko sem bil še zaposlen v državni upravi (na delovnem mestu z univerzitetno izobrazbo), sem imel dokaj odgovorno delo, pa sem imel enako visoko plačo kot bančna uslužbenka s srednjo šolo (šlo je za banko, ki ni v državni lasti), ki je poleg tega dobila še božičnico in trinajsto plačo, njen regres za dopust pa je bil več kot 2x višji od mojega.

  Vsak mora sam ugotoviti, kaj mu bolj ustreza, in potem stremeti k temu.

  PrisPris — 29.01.2009 @ 23:26

 6. Jaz poskušam biti malo razumevajoča, ker si predstavljam,d a je in še bo toliko ljudi na cestah. Ampak….to je pa preveč!!! Vedno smo prvi na katerih se varčuje in zadnji, ki s ejim kaj da. Veš kaj, dokler se ne bomo uprli in pustili otrok brez izobrazbe in varstva, d abodo vedeli, kaj imajo, nas bodo nategovali do konca. Da ti spremenijo kolektivno pogodbo, zato da bo moj denar reševal Bavčarj, Šrota in podobne iz dreka. Da jim bomo posojali denar, ker so že zdavnaj zafurali podjetje in majo denar na takšnihih in drugačnih otokih. Iz dežja pod kap smo prišli…groza!!!

  Burja — 31.01.2009 @ 11:04

 7. Ej, Burja, sam res…
  Jst sm prov žalostna, niti ne vem, a sm res jezna, al me sam skrbi, kaj bo z vsem skupi. Iščem bogato družino, ki rabi pomoč v gospodinjstvu. Bom bolj sigurna in manj utrujena od vsega…

  polna glava — 31.01.2009 @ 17:43

 8. Pojdite na cesto,kaj še čakate!!
  Mislim,da je štrajk edina rešitev,da jim dokažete,da se z vami ne pometa.
  Samo prosim ne v soboto,tako kot to naredi tov. Semulič!

  pipi — 31.01.2009 @ 19:17

 9. Ma kaj na cesto. Za dva dni šole zapret, pa bi besni starši prov hitr nardil tisto, kar Semuliču, Štruklju in ostalim ne rata pa ne rata!

  polna glava — 31.01.2009 @ 21:40

 10. Dosedaj sem bil vedno nasprotnik učiteljskih štrajkov. Toda kar je preveč, je preveč. Kradle so nam sicer vse vlade, a tako očitno kot ta, še nobena!

  domovoj — 1.02.2009 @ 07:53

 11. Ideja je na mestu. Na ceste!

  mars — 1.02.2009 @ 08:34

 12. No, pustite otroke 2 dni na cesti, ta je še boljša!

  mars — 1.02.2009 @ 08:34

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake