moj svet

14.06.2008

Ziggy ali pekarna Mišmaš

Zapisano pod: moje misli, saj ni res...pa je!!! — polnaglava @ 14:29

mismas.jpg 

Rada berem Ziggyja.

Nimam pojma, kaj se je zgodilo, kljub temu, da ga kar redno obiskujem, mi je ušlo. Iz komentarjev mi je zdaj nekako jasno, da je nekdo razkril identiteto anonimnega pisca z vzdevkom Ziggy. Lahko, da sem brcnila mimo in se je razkril sam. Ne vem. Vsekakor sem se ponovno spomnila na ozkost srca in možgan pravega Slovenceljna.

Anonimno bloganje je svojevrstni užitek. Nisi do konca izpostavljen, ljudje, ki te imajo radi, poznajo tvoj nick, ostalih naj ne zanima. In vedno nekako čakaš trenutek, ko se bo našel nekdo, ki bo odkril blogarjevo pravo ime in tega ne bo znal zadržati zase.

Se spomnite Pekarne Mišmaš? Ljudem preprosto ni bilo dovolj dejstvo, da v njihovi sredini živi nekdo, ki peče najbolj božanski kruh pod soncem. Da ga napeče vsak dan dovolj za vse. Da ga revnim daje zastonj. Da je vedno nasmejan in dobrovoljen. Ne, babja radovednost je morala svoj nos vtakniti tja, kamor ni bilo treba, podlegli pa so vsi. Jaz pa vem, pa moram povedati vsem, da boste vedeli, kako pameten sem!!!

Še en primer, za tiste, ki vam niso brali Makarovičke. Najbrž poznate kakšno igro, ko sedimo v krogu, potem pa začne krožiti svinčnik, ki ga lahko sprejmeš ali oddaš narobe ali pravilno. Smisel igre je, da na začetku pozna pravilo samo en ali dva, vsak, ki pogrunta, za kaj gre, pa tega ne sme povedati, ampak samo pravlino izvajati. To je zadosten dokaz, da je PAMETEN. In vedno, brez izjeme, se najde špilferderber, ki gotovo ni dovolj PAMETEN in mora zato svojo inteligenco dokazati tako, da igro pokvari vsem, ki še niso dojeli in glasno pove, v čem je fora. Razumeli?

Ziggy je bil zame en redkih piscev, ki me vedno spravijo v smeh in hkrati pripravijo malo razmišljati. Pa če sva delila isto mnenje ali ne. Čeprav je bil včasih prav pesjanski. Pa kaj, vsi smo kdaj, četudi samo v mislih. Upam, da se bo vrnil, magari v reinkarnaciji z vzdevkom Tonči ali Stara sablja, samo da ostane siten in zajedljiv. Humoren.

Ziggy, če greš pa res v Ugando, pa srečno pot!!!

Jaz pa vem, jaz pa vem, kje je zdaj Mišmaš doma,
jaz pa vem, jaz pa vem, pa nikomur ne povem!!!

 • Share/Bookmark

1 komentar »

 1. …kajti tam, kjer ljudje drugih v miru ne puste, tam nikdar dolgo ne žive takele pravljice… JE REKEL MAČEK, pa še kako prav je imel.
  Tudi mene je totalno šokiral odhod v “Ugando”.
  Tebi pa iskrene čestitke za fenomenalno paralelo teh dveh dogodkov. Presneta Jedrt, ki je najbrž sopomenka za Slovenceljna.
  …in če se boste kdaj spraševali, zakaj sem odšel iz Miševa, naj vam kar takoj povem: zaradi babje radovednosti. Pozdravljeni!

  In je šel. Je šel Miš Maš in je šel Ziggy. O obeh pa bodo še dolgo govorile legende…

  mars — 16.06.2008 @ 20:40

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake