moj svet

1.05.2008

Računalniško teslo

Zapisano pod: miks, uf, sem pametna! — polnaglava @ 00:09

Kar se tiče kompjuterčkov, sem totalni samouk in sem glede na to na svoje znanje še kar ponosna. Vem, da ima miška desno tipko, kar v našem kolektivu ni nekaj samoumevnega, veljam za pravo poznavalko! Vem tudi, kdaj in kako jo uporabiti ;) . Se pa še vneto učim. Danes mi je uspelo ugotoviti, kaj je URL!!!!

Imam  vprašanje  in če ne zahteva kakšnih hudih računalniških spretnosti, bi prosila za pomoč. Kako narediš sredi besedila link, ki te “ponese” na željeno stran. Da pojasnim: recimo, da v prispevku govorim o stvari, o kateri sem že pisala, npr. o žemljicah, pa se nočem ponavljati in naredim tako, da s klikom na besedo “žemljica” pridete naravnost v tisti prispevek in preberete, za kaj gre. Dovolj jasno? Vem, kako se v besedilo doda link, takšen trotelj vseeno nisem, me pa zanima, kako ta link poimenuješ npr. “žemljice”. To pogosto vidim pri drugih blogerjih in   poskusila sem nekaj variant, sem že mislila, da mi je uspelo, sem si že čestitala, potem sem pa kliknila na link in ni bilo v redu. Ampak zadeva mi izgleda sila sexi in bi jo res rada znala uporabljati.

Če se torej najde kdo, ki se mu zdi vredno in zna povedati dovolj jasno in jedrnato, bom zelo hvaležna. Za nagrado uporabim že v naslednjem postu!!

 • Share/Bookmark

5 komentarjev »

 1. z malo vztrajnosti in podporo jackie mi je končno uspelo. Objavo pa puščam, da mi bo jasen opomnik, kako malo vem o nekaterih stvareh :)
  zdaj grem končno lahko spat.
  Živel 1. maj, praznik dela!

  polnaglavapolnaglava — 1.05.2008 @ 00:32

 2. Polnaglava, če te zanima še kaj v zvezi z blogi, si poglej moje Nasvete za bloganje. ;)

  Pi.RomanPi.Roman — 1.05.2008 @ 08:18

 3. In kje je odgovor?…Tudi jaz namreč tega ne znam.

  Petra — 2.05.2008 @ 08:46

 4. @Petra: Tule: Kako vstaviti povezavo ;)

  Pi.RomanPi.Roman — 2.05.2008 @ 09:45

 5. Vidim, da si pogruntal. Torej le nisi tako teslo ;) . Drugač pa dober blog.

  igre — 16.05.2008 @ 08:01

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake