moj svet

11.04.2008

Spet na začetku

Zapisano pod: moje misli, sončece, življenje je šola — polnaglava @ 16:21

napisano 17. 2. 2008

In je šla mimo. Predzadnja nedelja. Pred zadnjim tednom. Teh deset mesecev je minilo, da še sama ne vem, kako in kdaj. Sončece čez en teden praznuje 9 mesecev, mama pa gre v službo. Če napišem, je težko. Če rečem na glas, imam cmok v grlu in solze na očeh.

Dokler nisi na tem, res ne veš, kako težko je za tistih nekaj ur zapustiti malo bitjece, ki je prilepljeno nate na vsakem koraku, in sprejeti, da mora življenje spet v stare tire. Stare nove.

Malo je tudi vznemirjenosti, tiste pozitivne. Spet med malčke, ki si vsak dan izmislijo kaj novega, spet v svet, med ženske, ki ne dojijo in se ne pogovarjajo samo o barvi in gostoti tistega, kar se je znašlo v plenici. Med ljudi. Nove naloge, obveznosti… Na nek način si prav želim spet tistega življenja. In če si prisežem, da ne bom govorila o mali, že vem, kako bo potekalo.

Vsaka me bo vprašala, kako je. Kaj je´, koliko spi, kako pa kaj zobki, a še dojiš, kaj pa oči pravi, o, revca, pa že delaš, a te nič ne pogreša, a že kaj kobaca, kaj, hodi da že skoraj?!

Če pogledam s te strani, mi ni nič do sveta, milijonkrat odgovoriti na isto vprašanje in prelamljati prisego, ki sem si jo dala. In potem bo tista najbolj zavistna govorila po vogalih, kako sploh ne znam več o ničemer drugem govoriti… Ne, ni lahka med samimi ženskami.

OK, scenarij imam. Zdaj se moram odločit, da bom preživela. Da bo preživelo Sončece. Da bo preživel mož, ki bo za dva meseca prevzel dopust za nego otroka. Da se ne bom zaradi občutkov krivde, ker nisem z malo, jezila za vsako zaflekano majico. Da je pač čas, dva meseca prej, ampak kaj je to proti neskončnosti…

Za začetek bo. Predvsem pa se moram potruditi tale teden maksimalno izkoristiti in pozabiti, da je zadnji…

  • Share/Bookmark

Brez komentarjev »

Še brez komentarjev.

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake