moj svet

11.04.2008

Otvoritev sezone

Zapisano pod: šport in prosti čas — polnaglava @ 22:49

tek.jpg

napisano 6. 4. 2008 

Prvo tapravo pomladansko sonce je včeraj kar klicalo k otvoritvi sezone. Mož je otvoril motoristično, jaz tekaško. In medtem, ko je on doživljal orgazme na svoji Hondi, sem jaz trpela muke ježeve v skrbno očiščenih supergicah.

Ja, je že tako, da je minilo skoraj dve leti, odkar sem v teku uživala. Potem se je zgodila nosečnost, pa porod in vse, kar paše zraven. In ker nisem več našla pravih izgovorov, ko je sonce dodobra ogrelo mojo povečano rit, sem se stlačila v športne cunjice (ki so bile včasih zelo komot), obula prej omenjene supergice in krenila.

Nekje pri drugi hiši sem se začela spraševati, če mi je res tega treba. Če ne bi imela ob sebi moje ljube P., bi pri tretji gotovo obrnila domov. Tako pa sem vztrajala.  Izpuščena sezona in pol je začela kazati svoje zobe nekje na drugem kilometru. Najprej začutim sapo, potem me zaboli v rami (ne vem, zakaj me pri teku ob slabih dnevih vedno boli rama), po treh km že dobro čutim koleno.

 Seveda nisem do konca nora, niti čisto obsedena, zato sem se lotila intervalov, kar pomeni, da sem od tistih 5 km kakšno tretjino prehodila. In pri tej hoji se začne.

Najprej si priznam, da nisem več v taki formi, kot sem bila. Potem začnem racionalizirati – ja, skoraj dve sezoni, pa nosečnost, pa 24 kilc gor, pa dojenje, pa utrujenost… Po nekaj metrih ponovnega poskusa teka, si vse to v mislih odpojem še enkrat, potem vsaj še dvakrat mantro odrecitiram P. Pa zakaj? Saj tečem zase, za kondicijo, za boljšo psihično formo, za eno uro samo zase, za…

Ja ne, ni popolnoma res. Malo tečem tudi za B., da v službi ne bo videla samo moje odebeljene zadnjice, pa za A., da ne bo govorila, kako se »ene« ženske po porodu zapustijo, pa za tistega gradbinca, da se mu bo še zdelo vredno požvižgat za mano, ko bo stal na odru in pleskal fasado. Malo pač tečem zato, da sem v okvirih družbeno sprejemljivega oziroma odobrenega. Pa če hočem ali nočem priznati. 
Malo nečimrnosti mi pa pri mojih letih tudi že pripada!

No, sezona je odprta. Danes sem tekla v mukah včerajšnjega in današnjega dne. Zdaj bom dan ali dva počivala, potem se začne zares. Čez dva meseca moram v kopalke. In ne mislim kupovati novih. Ali bolje, da malo prikrijem nečimrnost: čez dva meseca je tek žensk v Tivoliju. Tam se pa spodobi biti.

  • Share/Bookmark

2 komentarjev »

  1. Jaz sem pa v soboto prvič prekolesaru več kot 100 km. Bravo jaz.

    JureJure — 11.04.2008 @ 23:10

  2. 100 km? To pa je nekaj… ;)

    stave — 9.06.2009 @ 19:25

RSS vir za komentarje na objavo. Trackback URI

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog moj svet | Zagotavlja SiOL | O Sistemu | Tema: Framefake